Neljä vuodenaikaamme

Yritys esittely

Yrittäjä

Ivalojoen matkailupalvelut on perustettu vuonna 2011. Perheyritystä luotsaa Ari Nissilä 35 vuoden matkailualan kokemuksella.

Ari on toiminut matkailun ohjelmapalveluiden parissa jo 80- luvun alusta, aloittaen Tankavaaran Kultakylästä,  Kauko Launosen (Muttisen) palkkaamana kullanhuuhdonta- ja turistioppaana, myöhemmin kultakuume jatkui ammattimaisena konekaivajanakin Saariselän kulta-alueen Hangasojalla.

Luotsimme on tehnyt erilaisia erä- ja matkailualan töitä 80- luvulta asti tähän päivään saakka. Työhistoriaa on kertynyt mm. Lapin Safareilta turistioppaana lähes 10 vuotta, jonka aikana Ari on ammattitaidolla opastanut turisteja Jäämerta myöden koko Pohjoisen Suomen alueella. Ennen yrityksen perustamista hän toimi opettajana Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa ja eräopaskoulutuksessa tutkintovastaavana.

Palvelemme sinua kuunnellen

Köysivaarassa, Hammastunturin erämaan syleilyssä tarjoamme ympäri vuoden erämaamajoitusta, ohjelmapalveluita sekä kokous- ja koulutuspalveluja ohjelmineen sekä ruokapalveluineen sinua kuunnellen.

Järjestämme leirikouluja, sekä koulutusta luonnon ehdoilla. Kaikenikäiset, nuoret sekä varttuneemmatkin voivat sisäistää räätälöidyn koulutuksen luontoalalta. Luonto- opiskelussa voimme tutustua esim. kasveihin, eläimiin ja kallioperään. Ivalojoen rikas kasvillisuus, hammastunturin alueen ainutlaatuinen ekologia sekä Ivalojoen ainutlaatuinen maaperä ja kallioperä avaa monia uusia ovia luontoon, sekä sen oppimiseen.

Tuotamme matkailun ohjelmapalveluja, sekä luontokoulutusta paikallisille yrityksille, kouluille ja opistoille ja vuokraamme tiloja käyttöönne. Vuokraamme kanootteja, koskilauttoja sekä kullankaivuuvälineitä.

Kämpän historian havinaa

Köysivaaran savottakämppä on rakennettu vuonna 1956. Kämppä on toiminut aikanaan metsätyömiesten savottakämppänä. pirtissä seinällämme on silloisista työvälineistä pienimuotoinen näyttely.

Kämpän vuokrahuoneet ovat nimetty Lapin kultahippujen mukaan. Isommus on 18 hengen sali, jossa lisäksi kolmen hengen erillishuone ja oma sisäänkäynti. Lutikka- salissa on tilaa 14 majoittujalle. Petronella on kahden hengen huone ja Täi on kaksio omalla keittiöllä ja sisäänkäynnillä. 

Köysivaaran tunnelmallisessa kultamaiden erämaakeskuksessa voi aistia villin luonnon sekä vanhojen metsureiden ja kullankaivajien hengen.

"" Kämpät olivat yleensä hyväkuntoisia varsinkin loppuvuosina. Savottaoloihin oltiin yleisesti tyytyväisiä. Ruuan ja majoituksen lisäksi kämpillä oli muutakin elämää. Vapaa-aikana pelattiin tuppea ja piittiä, kuunneltiin radiota, seurusteltiin ja luettiin Rovalasta toimitettuja lainakirjoja"". - Ulvinen Tapio

Köysivaaran kämppä on toiminut aiemmin Metsähallituksen vuokrakämppänä, jossa on toiminut myös Villi Pohjola aloittaessaan toimintaa.

Paremman tien rakennus Kutturan kylään päätettiin saunoessa

Sauna kuuluu suomalaiseen kulttuuriin ja siellä usein syntyy hyviä ideoita ja uusia ajatuksia. Tiesitkö, että itse Presidentti Kekkonen on saunonut köysivaarassa vanhalla saunalla?

Kutturan kylästä oli edustaja Kekkosen kanssa saunomassa. Saunoessaan Köysivaarassa he kävivät neuvottelun, että hyväkuntoinen tie köysivaarasta eteenpäin kohti Kutturan kylää tulisi rakentaa ja tällä päätöksellä Kekkonen rakennutti tien Kutturan kylään saakka. Tämä vanha sauna oli lähempänä nykyistä Kutturan tietä, mutta se valitettavasti paloi.

Uusi saunarakennuksemme siirrettiin Köysivaaran pihapiiriin, joka vieläkin antaa meille mahtavat löylyt, joiden lomassa huokuu entisaikain tarinoita.

Kultainen Joki kutsuu luokseen

Jääkausien rikastamat jokisorat kultahippuineen ja korukivineen odottavat jokiuomassa. Hopeakylkiset harjukset sekä voimakastahtoiset taimenet vaeltavat virrassa. Kalastajan mieli rauhoittuu kesäisen joen tunnelmaan.

Jokiseikkailuja Lautoilla ja Melontaretkiä Erämaajoessa

Melontaretket ja lauttaretket Ivalojoen jylhissä kanjoneissa, kauniissa suvannoissa ja koskien kuohuissa ovat ikimuistoisia. Tankajoen erämaajoki tarjoaa sinulle ikimuistoisen kokemuksen kauniista, hieman mutkittelevasta erämaajoesta. Tankajoki on rauhallinen ja sopii kiireettömille sekä vasta-alkajille. Päiväretkillämme valmistamme herkullisen keiton ja keitämme nokipannukahvit luonnon huomassa. Retken aikana voimme pysähtyä myös kalastamaan Suomen puhtaimpien vesien arvokaloja.

Ruska on värien kyllästämää aikaa

Syksy on sadonkorjuun sekä ruskavaelluksien aikaa. Aurinko antaa vielä hetken aikaa kesän lämpöä. Vaellamme tuntureilla, vaskaamme kesän viimeisiä kultahippuja sekä korjaamme satoa puhtaasta Lapin luonnosta. Marjastamme, kalastamme ja metsästämme antimet aittaan!

Erämaan kutsu

Ivalojokilaakso ja sen ympäröimä erämaa-alue on vuorattu vitivalkoisella lumipeitolla. Kaamosaikaa kestää vain hetken, eikä sekään ole pimeää aikaa. Lumivalkoinen erämaa tarjoaa mahdollisuuden luontovierailuille. Hiihtovaellukset tuntureille tai läpi erämaan antaa rauhoittavan mahdollisuuden tutustua hiljaisuuteen ja ajattomuuteen.

Lumikenkävaellukset lähiympäristössä tai yön yli tunturilammella luo tuntemuksen erämaasta. Vaelluskodassa majoittuen ja revontulia katsellen tulee tunne, että tänne minä olen kuulunutkin. Talvisen vaelluksen jälkeen on mukava rentoutua erämaasaunassa ja nauttia eräruokia Köysivaaran pirtissä.

Kevättalven Riemua

Hammastunturin erämaa-alue henkii hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Erämaa on täynnä elämisen riemua ja ainutkertaista luontoa. Puhdas luonto kutsuu vieraita kirkkaille hangille ja valoisiin lopputalven öihin. Purot heräävät eloon ja Ivalojoki henkii voimakasta tahtoa vuolaaksi kesävirraksi.

Visit Sompio

Sompio on elävä erämaa alue, jossa luontoyhteys on helppo saavuttaa. Sompio sijaitsee kaukana suurista matkailukeskuksista ja luonnon rauha ja hiljaisuus ovat läsnä kaikkialla. Me olemme osa Visit Sompio- elävää erämaata. Teemme yhteistyötä ympäri vuoden paikallisten yritysten kanssa, jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla ja vastata toiveisiisi.

Olemme lisäksi LOMALLO:n kamukohde. LOMALLO:n jäsenenä olet oikeutettu -10% alennuksiin ohjelmapalveluistamme.

Sinun Ehdoillasi Sinua Kuunnellen

Kuuntelemme toiveitasi ja olemme avoimia kaikelle pohjoisen matkailuun liittyville toiminnoille!

Tarvitsetko ohjelmapalveluiden tuottajaa tai yhteistyökumppania? Olemme myös teitä varten!

Luonnosta nauttien, tehdään juuri sinulle räätälöity elämys!

Lämpimästi Tervetuloa!

Ari Nissilä

Köysivaaran kämppä

Köysivaaran kämppä