Kesäaktiviteetteja

Kesällä on mahtava retkeillä samoillen tuntureilla yöttömässä yössä.

Kauttamme voit kokea Hammastunturin ja Sompion erämaa-alueet ja kauniit maisemat vaikkapa meloen kanootilla tai kumilautalla jokea laskien.

Tunturivaellukset kutsuvat omatoimisille-, sekä opastetuille retkillemme.

Kanoottiretket

Toteutamme kanoottiretkiä räätälöidysti esimerkiksi Ivalojoelle sekä Tankajoelle. Retkemme ovat päiväretkiä, kestoltaan noin 6-8 tuntia sekä yön yli retkiä, toiveisiisi vastaten, mitä juuri sinä haluat retkeltäsi.

Opastetuilla retkillämme kerromme tarinaa lapinmaan historiasta, sekä historian havinaa lapin kultaperinteestä. Matkalla saatat bongata vaikka uljaan taivaan kannella liitävän kotkan.

Tankajoki on rauhallisesti virtaava erämaajoki, joka opastettuna sopii hyvin aloitteleville ja rauhallisesta melonnasta pitäville luonnossa liikkujille.

Järvimelontaan voimme tutustua mm. Sompiojärvellä, Inarinjärvellä ja Lokkajärvellä. Sompiojärven melonnan aikana voimme tutustua Nattasen silhuetteihin ja rantautua luonnonpuiston läheisyyteen.

Koskilauttaretket

Koskilauttaretkemme suuntautuvat Ivalojoelle, jossa pääset tutustumaan Ivalojoen kultaryntäyksen alueisiin, kuten Ivalojoen kultalaan, eli Kruununstationiin, jossa henkii aito kultaryntäyksen tunnelma 1860- luvun loppupuolelta nykypäivään asti. Vierailemme myös Sotajoen suupankin kullanhuuhdonta-alueella, Ritakosken kultalassa sekä Liljeqvistin jokiruoppaajan luona. 

Opastetuilla Kanootti- ja koskiretkillä tarjoamme maittavan lounaan luononympäristössä sekä aidot nokipannukahvit, voimme pysähtyä kalastamaan Suomen puhtaimpia arvokaloja tai vaikkapa kokeilemaan kullanhuuhdontaa!

Kullankaivuu ja huuhdonta

Meidän kautta pääset opastetusti kokeilemaan kullankaivuuta ja vaskaamista tai kaivamaan kultaa pidemmänkin loman ajaksi. Vuokraamme sinulle kaikki välineet mitä tarvitset ja opastamme alkuun.

Marjastus

Heinä- elokuun taitteessa alkavat hillat, nuo toiset lapin kullat kypsymään, järjestämme halutessasi retken tätä kultaa löytääksesi.

Syksyn hiipiessä marjastus- ja sienestysretket onnistuu kauttamme ja ruska alkaa olla kauneimmillaan.

Metsästys ja kalastus

Metsästys, kalastus ja luonnosta eläminen on elämäntapamme ja kunnia-asiamme, kauttamme saat räätälöidysti ja ammattitaidolla nämä luontoretket. 

Kesän revontuliretket

Järjestämme myös loppukesän revontuliretkiä lammelta tai järveltä bongaten yöttömässä yössä.

 

Tässä asiakkaidemme lyhytvideo facebookissa omasta elämyksestään 😀 https://www.facebook.com/301907339847020/videos/310291680231684