Talviaktiviteetit

Revontuliretket

Haluaisitko kokea mystisiä revontulia keskellä erämaata, kaukana kylän valoista? Meillä se onnistuu!

Köysivaara sijaitsee kaukana valosaasteesta ja mikäli revontulia on, ne meillä varmasti näkyvät. Järjestämme revontuliretkiä hiihtäen, lumikengillä kävellen tai syksyllä järvellä tai lammella niiden ollessa sulia soudellen.

Mikäli ilma, sääennuste sekä revontuliennuste ovat lupaavia sovimme lähdön Köysivaaran kämpältä ja suuntaamme tunturien tuolle puolen. Revontulia emme voi taata mutta retkiä järjestetään vain parhaaseen revontuliaikaan ja ennusteiden ollessa hyvät. Ja vaikka revontulia ei taivaalle ilmestyisikään on retki tähtitaivaan alla aina elämys.

Hiihto- ja lumikenkävaellukset

Lumikenkävaelluksella pääset ihailemaan Hammastunturin erämaa-alueen ja Inarin kaunista talvista luontoa ja virkistät oloasi!

Toteutamme päiväretkiä sekä yönyli retkiä lähimaastoon, Ivalojoelle ja Patatunturille. Hammastunturin erämaa-alueella sekä Urho Kekkosen kansallispuistossa voi liikkua myös omatoimisesti talvisin. Lumikenkävaelluksilla olet tunturialueiden lumoissa. Järjestämme myös metsäsuksiretkiä, tällöin matka-aika kuvauksissa hieman lyhenee.

Opastetut lumikenkä- ja hiihto retket

Lumikengillä vaeltaminen on rauhallinen tapa liikkua luonnossa. Talvinen luonto on helppo tavoittaa lumikengillä. Lumikengät ovat tarvittaessa helppo kuljettaa mukana esimerkiksi hiihtovaelluksella repussa.

Köysivaaran vaellusalue

Vaellusalue on suoraan majatalolta lähtevä talvialue, joka johtaa suoraan lumivalkoisiin kuusimetsiin, pieniin suoaukeisiin ja talvisille kultapuroille. Aluetta rajaa Kekkosen ojan sekä Karhuaavan suoalue, joka soveltuu hyvin lumikengillä kuljettavaksi. Uudenhaaran purotörmällä on tulentekopaikka. Matkan pituus n. 5 km/ 3 h.

Ainikkalammet

Ainikkalammen harjualue on patikoitavissa myös talviaikana. Alue on vaelluskohteena silmiä hivelevä. Maasto-olosuhteet korostavat lumikenkien soveltuvuutta erämaaolosuhteisiin. Näköalapaikalta näet Saariselän ja Hammastuntureiden kauneuden. Matkan pituus n.10 km / 5 h.

Paskaluottuma

Paskaluottuman tunturireitti on vaelluskohteena silmiä hivelevä. Maasto-olosuhteet korostavat lumikenkien soveltuvuutta erämaaolosuhteisiin. Näköalapaikalta näet Saariselän ja Hammastuntureiden kauneuden. Matkan pituus n. 10 km/ 5 h.

Patatunturin vaellus

Retken aikana kuulet tarinoita Lapinmaan historiasta sekä kultaperinteestä. Matkalla saatat bongata vaikkapa Kotkan. Nautimme retkieväät Patatunturilla ja palaamme Köysivaaran kämpälle, jossa nautimme illallisen ja saunomme isossa ihanassa savottasaunassamme. Jos olet onnekas ja revontulia taivaalla on, meillä ne varmasti näet, sillä kämppämme sijaitsee keskellä erämaa-aluetta, eikä valot ja sähköt yllä meihin. Kuljetus retken lähtöpaikalle. Matkan pituus n. 10km / 8h.

Ivalojoen erämaareitti

Kultalan postipolkua ja Kyläjoen reittiä myötäillen erämaajoelle on lumoava yön yli vaellus. Revontulia katsellen, erämaa-ateriasta nauttien sekä nokipannukahvia siemaillen nautimme luonnonrauhasta. Yövymme lämpimästi kamiina- teltassa ja makuupussissa. Paluupäivänä ihailemme erämaan rauhaa ja talvista luontoa. Matkan pituus on n.20 km/n.1vrk

Ole hyvä ja huomioi: Valmistaudu retkeen huolella ja toteuta retkesi turvallisesti turvallisuusohjeiden mukaan!

 

 

 

Moottorikelkka safarit, porosafarit ja koiravaljakkoretket onnistuvat kauttamme yhteistyökumppaneiltamme!